Olberska släkten

    In English            Auf Deutsch

Det här kan vara startsidan för dig som söker information om släkten Olbers eller om släkter och personer nära befryndade med den släkten. De första två länkarna nedan leder till två översikter. Den ena visar släktens genealogiska historik med början i Tyskland och den andra, släkten när den kom till Sverige. Även från de övriga länkarna går det att klicka sig vidare till olika släktled men också till ansedlar för enskilda personer.

Tyska huvudgrenen  Svenska huvudgrenen  Farfars släktgren  Farmors släktgren

Befryndade släkter:

Släkten Ahlberg

från Alingsås

Släkten Sandberg

från Fågelås och Kungslena

 

Om du söker efter en viss person kan du prova hemsidans Sökmotor som dock inte täcker allt. Bättre täckning får du med att skriva ”ansedel olbers.se” + sökt namn direkt i webbläsarens sökfält.

 

Mer information om Olberska släkten kan hämtas i boken ”Den svenska släkten Olbers av Celle” (ISBN 978-637-4912-4), som kan lånas på svenska bibliotek http:/libris.kb.se/bib/17454982.

Jag, som lagt ut sidorna på internet är Göran Olbers (sonson sonson sonson) till Daniel Nicolaus från den första generationen Olbers födda i Sverige. Detta har skett i förhoppning om att få kontakt med andra som har intresse av släktens historia. Självklart har jag också en hel del information om släkten som inte finns med här, som jag kan delge. Du kan komma i kontakt med mig via länken till min hemsida nedan.

Det ligger mycket arbete bakom insamlandet av alla uppgifter som redovisas och jag ber dig respektera min önskan om att inte publicera uppgifter härifrån utan att ange källan eller att först ha inhämtat mitt godkännande.

Göran Olbers hemsida

 


Släkten härstammar från Hannover i Tyskland, där Christian Olbers var borgmästare i staden Zelle på 1500-talet. Till Sverige kom släkten under 1600-talet.


Nättidningen Rötter